lauantai 12. maaliskuuta 2016

Vauvoja!

Tämä postaus käsittelee siis aivan muita otuksia, kuin kaneja. Eli hiiriä!

Jokin aika sitten, mulle tuli uudestaan hiiriä. Edellisethän piti kaikki lopettaa sairastumisen takia. Mutta, alkuvuodesta tänne muutti yksi uros hiiri Roka (lk spl) ja kolme naarasta Riko (lk spl), Kaede (lk d/t/blz mm) ja Nikki (pka ba ut). Tarkoitushan tosiaan oli poikue teettää Rokalla ja Rikolla, kun mahdollisesti alkaisin splashedia kasvattaa (ainakin pienimuotoisesti), ja ehkä ohella jotain muuta. Mutta täytyy nyt katsoa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Jokatapauksessa, 3.3. Oli ekat poikaset vihdoin syntyneet. Riko synnytti 12 pientä hiiren alkua. Aika nopeasti tuli tosin se aika, että poikasia oli pakko karsia. Hiirten kasvattamisessa on kurjakin puoli.
Omaan silmääni pesässä on pari ihan hyvänkin näköistä splashedia ja tarkoitus olisi jättää mahdollisesti kaikki neljä poikasta tänne.

Tällä hetkellä poikasia on vielä kuusi, kun sukupuolet eivät ole 100% varmoja, jonka vuoksi pari poikasta on ollut "ylimääräistä" aikaa. Huomiseen mennessä toivon mukaan sukupuoliin tulee varmuus.Poikaset täyttävät huomenna jo 10päivää! Se tarkoittaa sitä, että näillä alkaa kirppuikä, ja että silmätkin aukeaa pian. En ymmärrä miten tämä aika on näin nopeasti mennyt. Kohtahan nuo on jo luovutusikäisiä!

Emo hiukan ennen poikasten tuloa.
Roka.

Riko


Joten, tämmöistä tällä kertaa. Voi olla, että tänne päivittelen jatkossakin hiukan tästä poikasten kasvusta :) Innolla odotan, millaisia noista muksuista kasvaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti