perjantai 15. tammikuuta 2016

Menneisyydestä tulevaisuuteen

Vähän myöhässä tämäkin, mutta ajattelin itsekkin nyt väsätä postauksen siitä, mitä vuosi 2015 piti sisällään, ja mitä mahdollisesti vuosi 2016 tuo tullessaan!
Saavutuksia, menetyksiä, pettymyksiä, onnellisia hetkiä. Niitä riitti viime vuonna paljon. Vuosi 2015 ei ehkä ollut kovin hyvä vuosi, mutta ne parikin hyvää asiaa, mitä siihen vuoteen mahtui, ovat ollut korvaamattoman mahtavia! Jotenka..


Vuosi 2015:

Tammikuu: Tammikuussa ei tapahtunut mitään ihmeellistä, ja blogiinkin taisi tulla sinä aikana vain neljä(?) postausta. Masi asui silloisen poikaystäväni tykönä, ja mulla oli Gaby, Tiko ja Hattara.


Helmikuu: Helmikuun ajan blogi oli edelleen hyvin epäaktiivinen. Mutta helmikuussa kävin tosiaan mm. katsomassa ekaa kertaa kanien estekisoja. Silloin myös Marli muutt luokseni neljänneksi (perjiaatteessa viidenneksi) kaniksi.


Maaliskuu: Maaliskuussa oli jo enemmän postauksia. Silloin kanit elelivät kotipupujen elämää. Marlia ja Tikoa koitin totuttaa keskenään.

Huhtikuu: Huhtikuussa mulle saapui ekat hiiret. Myös Masi oli ilmeisesti maaliskuun lopussa/huhtikuun alussa(?) muuttanut minun ja neljän kanini keskelle. Tämäkin johtui silloin siitä, kun sen hetkinen poikaystäväni vietti lähes kaiken aikansa minun luonani, niin ei Masia voinut yksinään jatkuvasti pitää (välimatkaa oli n. 15kilometriä?)

Toukokuu: Toukokuussa kanien kanssa ulkoiltiin, kesäloma alkoi, oli lämmintä. Toukokuussa Masi myös kuoli kesken steriloinnin, ja alle viikko(?) sen jälkeen Marli lähti Turun kisoista kohti uutta kotia. Sitten mulla olikin enää kolme kania.


Kesäkuu: Kesäkuussa nautin lomasta, tein virike-/mielipidepostauksia 1-2kpl. Kaneilla oli jo tuohon aikaan tramppisaitaus käytössään, joka oli kyllä mahtavaa!
©Maija S.

Heinäkuu: Heinäkuussa tilasin petenkoiratarvikkeesta furminaattorin, joka on ollut tosi hyvä pahimpaan karvanlähtöaikaan. Kävin myös Virossa, josta toin kaneille herkkuja/tuliaisia. Esteitä kanien kanssa myös harjoiteltiin, sillä loppukuusta suunnattiin SM-kisoihin! Toki mun kanit siellä hyppisivät vain helpossa, Karkin ohjaamana. Tässä kuussa muutettiin kanien kanssa myös tänne kerrostaloon!

Elokuu: Tässä kuussa Gabyn toinen silmä alkoi vaivata enemmän, ja kani alkoi muutenkin saada kaikkia "pikkuoireita" paljon ja usein. Tässä kuussa olin myös saanut kämpän kanien suhteen hyvään kuntoon.

Syyskuu: Tässä kuussa Gaby lopetettiin pari päivää ennen minun synttäreitäni. Herralle tuli poskeen jotain ongelmaa, ja jatkuvan sairastelun takia se oli pikkuiselle parasta. Tiko ja Hattara muuttivat asumaan olkkari/eteinen välille, vapaana 24/7.

Lokakuu: Tässä kuussa ei tapahtunut muuta ihmeellistä, kuin että Leeko muutti meille!
 


Marraskuu: Leekon karanteeni oli tässä kohtaa jo ohi, ja aloin suunnitella herran kastroimista, jotta sille saisi tyttökaverin. Loppukuusta meille muuttikin sitten pieni pupuvauva Nova <3

Joulukuu: Muistaakseni joulukuun alussa tai ihan marraskuun lopussa Leeko kävi kastroitavana. Tässä kuussa pidin myös ekaa kertaa blogissani arvonnan. 
Leekolla myös murtui varvas tässä kuussa, mutta se on onneksi jo hyvin parantunut!


Huh! Paljon mahtui kaneja ja tapahtumia vuoteen 2015! Entä, mitä tavoitteita/lupauksia on vuodelle 2016? Tässä lyhyesti:

-Yksi tavoite on jo toteutettu, eli Nova ja Leeko asuvat vihdoin yhdessä.
-Käydä estekisoissa Leekon ja/tai Novan kanssa, riippuen, miten parivaljakko esteistä innostuu.
-Panostaa kanien aktivoimiseen
-Pitää Hattaran kantapäät kunnossa (Kyllä mä siis niitä nytkin hoidan, mut noi tykkää pahentua herkästi)
-Hankkia hiiripoikue(ita)! (Ei nyt liity kaneihin muttamutta..:D )
-Muistaa pitää Hattaralle ja Tikolle tarpeeksi seuraa (kun eivät asu enää olkkarissa).
-Koitan pyrkiä ruokkimaan kanejani monipuolisemmin. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tuossapa varmaan nuo. Ainakaan nyt ei mitään muita muistunut mieleen. Vuosi 2015 oli todella tapahtumarikas, ja minusta tuntuu, ettei tästä vuodesta ainakaan yhtään tylsempi tule!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti