tiistai 15. joulukuuta 2015

Eläinlääkärikäyntejä, kuvaamista, loman odotusta.

Hohhoijaa. Taas on kyllä ravattu kanien kanssa eläinlääkärillä oikein urkalla, jos näin voi sanoa. Pari viikkoa sitten oli Leekon kastraatio, viimeviikolla(?) Hattaran mahaa tutkittiin, ja tänään taas käytiin Leekon kanssa eläinlääkärillä.
 En muista, olenko selittänyt tuota Hattaran mahajuttua, mutta selitän sen nyt tässä samalla.

Eli Hattaran maha oli kasvanut parissa viikossa jonkun verran, ja nimenomaa pelkästään maha. Paino oli kuitenkin tippunut 200grammaa. Matoja ei voinut olla, koska matokuuri oli juuri tulokkaan takia pidetty. En keksinyt oikein mitään järkevää/näkyvää syytä, että mikä Hattaraa vaivaisi, joten ajattelin että järkevintä olisi viedä Hattara eläinlääkärille.
Eläinlääkäriin lähdettiin, ja toki mielessä kävi kaikki kohtusyövät yms. Kun päästiin perille, niin eläinlääkäri aluksi tunnusteli mahaa ja tutki, jonka jälkeen otti vielä röntgen kuvat. Mitään ei onneksi löytynyt. Eläinlääkäri ei osannut epäillä oikein muuta, kuin hormooneja. Ilmeisesti ne on saanut Hattaran nyt käyttäytymään hieman oudosti ja paisumaan. Nyt Hattara kumminkin voi ihan hyvin.
Äipän vauva <3
Sitten Leeko: Leekolle oli tosiaan sattunut pieni tapaturma sunnuntai aamuna. Olin itse poissa, ja kaveri oli täällä mun kämpillä. Noh, kun tulin kotiin siinä klo 14-15, niin kaveri ilmoitti, että Leeko ontuu toista etujalkaansa. Tietysti hämmennyin, ja kysyinkin että "häh? miks?" ja menin katsomaan Leekoa vähän tarkemmin. Kaveri oli menossa siis käymään makkarissa (pikkunen asuu siellä) ja Leeko tottakai, jälleen kerran koitti ehtiä makkariin ennenkuin ovi menee kiinni. No tassuhan sillä oli sitten oven väliin jäänyt. Ei ollut kumminkaan kiljaissut tai mitään.
Noh, ajattelin sen päivän ajan tarkkailla, että jatkaako ontumista/onko turvonnut jne. Koitin kokeillakkin tassua, mutta ei se siitä tietenkään tykännyt. Ontuminen helpotti hieman maanantaihin mennessä, mutta ei se vielä silloinkaan paljon painoa sen jalan päälle varannut. Ymmärsin, että on pakko alkaa soitella tuttuja läpi, jotta saan Leekon vietyä eläinlääkärille.

Saatiin siis täksi päiväksi aika, ja käytiin Leekon jalkaa näyttämässä. Ensin eläinlääkäri tutki jalkaa, ja ajeli siitä hieman karvojakin. Tassu oli yhdestä kohtaa aika punainen ja hassunnäköinen, joten eläinlääkäri otti siitä röntgen kuvan. "Nimettömässä" varpaassa oli murtuma. Hän näytti sen minullekkin röntgen kuvasta. Eihän sille tietenkään mitään voinut tehdä, mutta kuulemma tuo paranee helpommin, kuin se, että jos joku ulompi varvas olisi murtunut. Kipulääkettä eläinlääkäri hieman Leekolle antoi, ja määräsi Leekolle ns "häkkilepoa". Nythän se on asunut eteisessä vapaana, mutta voi olla, että mun täytyy nyt pariksi viikoksi tehdä sille pieni kompparihäkki tai pistää se tuohon tehdashäkkiin. 
Mutta ei onneksi vakavampaa <3

Enää muutamia päiviä koulua, ja sitten vihdoin loma! Tälläiselle unikeolle se kyllä kelpaa. Ja ehkä saan täällä kotonakin vihdoin kunnolla siivottua ja oltua kanien kanssa. Saa nähdä, saisinko myös loman aikana Leekon ja pikkuisen totutettua toisiinsa. Olen näiden siis antanut aidan läpi haistella, mutta samaan tilaan en vielä päästä, ettei Leekon leikkaushaavat vahingossakaan avaudu tms. 

Sain myös uuden kameran! Tainoh, ostin tutulta. Ensimmäinen järkkärini! Merkki tais olla Sony a200(?). Sitä olen nyt hieman testaillut perusasetuksillaan, kun en oikein tota vielä osaa käyttää.. :D Ja huoneen valossakin kuvat on vähän mitä on.. Tässä nyt silti muutama, uudella kameralla otettu kuva:
Psst.. Pikkuiselle saa ehdottaa jotain nimiä, jos tulee mieleen. Ei kumminkaan mitään perus ihmisten nimiä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti