keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Miksi juuri nämä kanit?

Ihan ensiksi; Teitä lukijoita on seitsemän ja se on minusta hienoa!:) Kiitos teille. Kymmenen lukijan kohdalla voisin pitää pienen arvonnan!

Sitten aiheeseen. Eli miksi juuri nämä kanit mitkä minulla tällä hetkellä on? Miksi olen juuri nämä kanit hankkinut?

Mennään järjestyksessä eli ensimmäisestä kanista uusimpaan.

Hattara: Mulla oli alunperin siis Luppa ja Lupalta oli kaveri karannut (=kuollut) ja olin jonkun aikaa miettinyt ja halunnut Lupalle uutta kaveria. Kavereidenkin kanssa juttelin siitä ja haaveena oli valkoinen sinisilmäinen leijonaharjas. Lähialueen kasvattajille ei ollut sillä hetkellä tulossa leijonaharjas poikueita, joten aloin luopua toivosta. Kunnes yksi päivä äiti käski tulla katsomaan yhtä lehti-ilmoitusta. Ihan tässä lähellä jollain (loppujenlopuksi olikin kaverini kaveri) oli luovutusikäisiä leijonaharjas(risteytys)poikasia! Pistin ilmoittajalle heti viestiä, että onko naaraita ja kyllähän niitä oli kaksi! Sitten mentiin katsomaan niitä ja ihastuin Hattaraan samantien! Se oli juuri sellainen kuin halusin.Hattara onkin nyt ollut kanssani n. 3 ja puolivuotta :)Tiko: Olin jo jonkin aikaa Hattaran ja Lupan lisäksi haaveillut kolmannesta kanista ja aavistin myös, että Lupan aika koittaa vuoden sisällä jolloin Hattara jäisi yksin. Niinpä aloin aina sivusilmällä katsomaan myynti-ilmoituksia uros kaneista. Sitten eräs päivä silmääni osui ilmoitus; " Myydään vauhdikkaita risteytyskanilapsia Eurajoki/Satakunta" (tai jotain vastaavaa) ja katsoin ilmoituksen. Siinä oli Tikon kuva ja ai että kuinka ihanan näköinen poika olikaan! Pistin myyjälle (Annikalle) säpöä ja kysyin, että onko urosta vapaana ja että voisin tulla sellaista katsomaan. No, Tiko oli vapaana ja niinpä sitä mentiin katsomaan ja samantien se sieltä mukaankin tuli! Tämä herra on tuonut paljon vauhtia elämään ja opettanut ymmärtämään hieman "jänismäisempiäkin" kaneja! Herra täyttää tässä kuussa jo vuoden!

Gaby: Gaby taisi saapua mulle aika pian Lupan kuoleman jälkeen.. Mulla oli taas kaksi kania ja kaipasin yhtä luppakorvaa pitkäkorvien sekaan. Ranskanluppa alkoi kiinnostamaan ja halusin muutenkin vähän kokemusta näistä isommista kaneista. Tällä kertaa halusin vain naaraan, kun tarkoituksena oli, että tämä uusi naaras asuisi sitten Tikon ja Hattaran kanssa. Kävin läpi kasvattajia ja kävin läpi kaikki mahdolliset facebookin kanien myynti palstat. Huomasin siellä ilmoituksen myytävistä ranskanlupista, Porissa. Otin myyjään yhteyttä ja niinpä lähdimme hakemaan Porista minulle luovutusikäistä Ranskanluppaa.
Noh kotiin päästyä totutus alkoi, ja jossain kohtaa Gaby asustikin Hattaran kanssa, kun ei tiko sitä tuntunut hyväksyvän. No parin kuukauden päästä syykin selvisi, kun Gabylta löytyikin pallit! En olisi tuota osannut edes epäillä, ellei Kaa olisi mulle petsiessä pistänyt viestiä ja kertonut samaisesta kohtalosta. Vahinkoa ei onneksi ehtinyt käydä, ja Gabykin kastroitiin. Nyt se elelee Hattaran kanssa tyytyväisenä.                                                                                          

Masi: Masi asuu tällä hetkellä poikaystäväni luona ja on oikeastaan enemmän poikaystäväni kani, kuin minun. Masi on siis oma kasvatti ja Tikon muksu, Masi on oikeastaan "turhasta riteytyspoikueesta", mutta ei sen puolen, ihana neiti tämä on, vaikka murkkuikä onkin tällä yhtä helvettiä :,D Mutta siis, alunperin miettisin, etten ota tuosta poikueesta yhtään kania, enkä ainakaan tätä (omaan silmääni "tylsä") mutta poikaystäväni ihastui tähän samantien! Hän myös nimesi tämän Masiksi, koska muistutti oravaa jonka nimi oli Masi ja joka minulla oli kesällä hoidossa.
Poikaystäväni vain mietti, että miten hänen rahatilanne yms. riittäisi ylläpitämään kania. Hän luopui ajatuksesta. Mutta kun Masi tuli luovutusikään, otin sen itselleni ja ilmoitin poikaystävälle, että päätin pitää Masin. Ja koska poikaystävääni varten sen oikeastaan otin (vaikka tosin loppujenlopuksi itsekkin tähän ihastuin) niin Masi muutti poikaystäväni luo. Siellä se saa myös rauhassa kasvaa. Masille menee heinä ja pelletit täältä.Marli: Marli siis saapui minulle 14.2. Raision kisoista. Olin nähnyt Marlista ilmoituksen joulukuussa ja miettisin kauan, ennenkuin otin Minnaan yhteyttä. Loppujenlopuksi varasin Marlin. Marliin ihastuin värin ja ulkomuodon takia ja plussaa oli se, että se osaa esteitä! Olin miettinyt, etten hanki enää yhtään kania, mutta Marlia ei vain voinut vastustaa! Siitä saa Tikolle hyvän tyttökaverin:)
Eihän Marli täällä ole vielä kauaa asunut, mutta on tämä neiti jo valloittanut sydämmen!


Tälläistä tällä kertaa! :) Jos joku haluaa, niin voin kirjoittaa kaneista yksitellen pidemmät esittelypostaukset ja kertoa tarkemmin kaneistani. Kommentoikaa mielipiteitä ja kertokaa, että haluatteko yksittäiset ja tarkemmat postaukset kaneistani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti